Stejná práva pro všechny

   Tato zpráva je sice již více než dva roky stará, přesto mi přišlo správné jí sem umístit. Předem upozorňuji, nejedná se o žádnou provokaci, ale pouhé konstatování, že i takhle to ve zvířecím světě chodí.
   V prosinci roku 2008 proběhla po celém světě zpráva, která rozvířila debaty na téma práv zvířat a hlavně práv gayů a lesbiček. Událost se stala v Polar Landu v Severočínském Harbinu. Párek tučňáků gayů, se stal středem pozornosti poté, co byl vyloučen z komunity ostatních tučňáků, za to že se pokoušel systematicky ukrást vejce patřící jiným párů. Na protest proti tomuto vyloučení se zvedla vlna kritiky od ochránců zvířat a návštěvníků, kteří po vedení Polar Landu požadovali aby dal párů gay tučňáků možnost postarat se o vejce. Vedení Polar Landu nakonec svolilo a dalo unikátnímu páru na starost dvojici vajec snesených nezkušenou "prvorodičkou" u které byla šance na úspěšné vysezení vajec malá. Jeden z ošetřovatelů prohlásil: Je to velmi odvážné a pokud to bude fungovat dobře, zařídíme aby se stali skutečnými rodiči, pomocí umělého oplodnění.'
Separovaný párek tučňáckých přítelů
   K potěšení všech zúčastněných se tomuto odvážnému páru podařilo nejen úspěšně vysedět vejce, ze kterého se vylíhla mladá tučňáčka, ale stali ukázkovými rodiči.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat